Gepost op

13 november 2014 – D’n Aftrap

Tijdens D’n Aftrap, de officiële opening van het seizoen van Carnavalsvereniging De Plattevonder uit Someren-Eind op zaterdag 15 november, hebben De Keinder Muzikanten de titel Carnavalskraker 2015 in de wacht gesleept. Publiek en jury beoordeelden hun nummer “Polonaise” als beste. d’Eindermuzikanten maakten het feest in de zaal van café Die Twee compleet met een spontane meezingshow.

Naast de winnaars deden de Knoesjes, De Raad van Elf en Twee Vrienden een gooi naar de titel. De Keinder Muzikanten traden in 2012 op als Gospelkoor Snorinoco en vorig jaar als De Strakke Legging Band. Beide edities werden gewonnen. Om dit voor de derde keer in successie te presteren hadden zij er nog een tandje bij gezet. Compleet met Dansmagrietjes brachten zij, verkleed als zeer jeugdige d’Einder Muzikanten, hun Carnavalskraker.

Het publiek mocht stemmen voor de winnaar, en daarnaast beoordeelde een deskundige jury, bestaande uit Andrea Raaijmakers, Anja van Meijl en Prins Bart d’n Uurste, de optredens.

Vervolgens was het de beurt aan d’Einder Muzikanten en de inmiddels overbekende DJ’s Koen en Carl. Diverse gastartiesten die met het orkest optraden hadden van te voren de nodige repetities gehad. Maar het aanstekelijke enthousiasme van de DJ’s  zorgde er voor dat bij bijna elke nummer spontaan gastartiesten op het podium stonden. Het hoge herkenningsgehalte van de muziek zorgde er vervolgens voor dat alle zangers en zangeressen er samen met het publiek een enorm feest van maakten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *